JamstvoTvrtka CHELICHANA d.o.o., jamči za sve svoje prodane proizvode da će biti bez nedostataka u materijalu i funkcionalnosti za garancijom specificirano vremensko razdoblje. Sva jamstva se mogu ukinuti ako utvrdimo da je došlo do nepravilnog korištenja, neodgovarajuće pohrane ili neodgovarajuće uporabe. Svaka potencijalna reklamacija se razmatra od slučaja do slučaja. Jamstvo se odnosi samo na prvobitnog kupca proizvoda, pod uvjetom da je vlasnik proizvoda i da ima račun za kupljenu robu ili broj narudžbe. Jamstvo nije moguće prenositi. Većina problema je uzrokovana nepravilnim korištenjem ili neadekvatnim odlaganjem tj. skladištenjem opreme, a ne materijalom ili proizvodnjom.

Olimpijske šipke
Jamstvo na šipke je 2 godine od kupnje i vrijedi samo ako se šipke koriste s olimpijskim utezima na gumenoj podlozi od minimalno 20mm. Spuštanje s visine nije dozvoljeno s metalnim ili gumiranim utezima, nego samo s bumperima. Ako se šipke koriste u kombinaciji sa spravama ili na spravama, onda je jamstvo važeće samo ako su kontaktne površine sprava koje su u dodiru sa šipkom zaštićene s minimalno 5mm plastike. Jamstvo ne pokriva ljuštenje površinske boje ili zaštite nastalo od metalnih dijelova utega. Jamstvo na koroziju ne pokriva hrđu nastalu ogrebotinama, udubljenjima ili nepravilnim odlaganjem i nepravilnim održavanjem. To se posebno odnosi na držanje šipki na otvorenom izložene kiši, odlaganje šipki na klupe i kaveze bez zaštitne plastike, bacanje šipki na tlo ili spuštanje šipki na bilo koje metalne dijelove kaveza i ostalih sprava. Jamstvom nije pokriveno nepravilno održavanje koje se posebno odnosi na čišćenje metalnim četkama, podmazivanje uljem, premazivanje agresivnim kemikalijama ili nestručno otvaranje mehanizma s ležajevima. Jamstvo također nije važeće ako šipke nisu održavane prema preporukama proizvođača.

Gumeni bumperi
Jamstvo na težine 10kg, 15kg, 20kg i 25kg je 2 godine, dok je 6 mjeseci jamstvo na težine bumpera od 5kg . Jamstvo vrijedi samo ako su bumperi korišteni na gumenoj podlozi od barem 20mm i uz standardnu olimpijsku šipku s nosačima utega promjera 50mm. Bumperi od 5kg nisu predviđeni za bacanje tj. spuštanje s visine i oštećenja nastala tim postupcima nisu pokrivena jamstvom. Boja na utezima s vremenom može izblijediti i to je normalno za obojenu vulkaniziranu SBR ili EPDM gumu te nije pokriveno jamstvom. Gumeni proizvodi imaju miris po gumi i to ne podliježe jamstvu.

Metalni i gumirani utezi
Gumirani metalni utezi imaju jamstvo od 1 godine. Gumirani utezi u sebi imaju metalni odljevak koji nije namijenjen za bacanje i agresivno spuštanje na tlo. Oštećenja ili ogrebotine vanjskog sloja gume nisu pokriveni jamstvom ukoliko su gumirani utezi korišteni na betonu ili bilo kojoj podlozi izuzev gumenog poda 20mm. Centralni uprešani prsten se može i ne mora okretati i ne podliježe jamstvu. Vulkanizirani gumeni proizvod dok je nov može imati blagi sloj silikona na sebi koji je ostatak proizvodnog procesa i sprječava isušivanje i starenje gume. Gumeni proizvodi imaju miris po gumi i to ne podliježe jamstvu.
Metalni mikroutezi imaju garanciju 5 godina. Metalni utezi nisu namijenjeni bacanju s visine i sva oštećenja nastala na njima ili šipkama nisu pokrivena jamstvom. Boja se od korištenja može ogrebati ili oljuštiti i to nije pokriveno jamstvom. 

Osigurači
Osigurači imaju jamstvo 3 mjeseca i ono se odnosi na sva tri tipa koji nudimo: Opruga, Aluminijski i Plastični. Jamstvo ne vrijedi ako je evidentna nepravilna uporaba i nepravilno skladištenje proizvoda. Jamstvom nisu pokrivena površinska oštećenja boje ili kromiranog sloja. Jamstvom nisu pokrivena oštećenja nastala korištenjem na šipkama promjera nosača utega većeg od 50mm. Jamstvom nisu pokrivene sve nepravilne upotrebe kao što su vješanje lanaca za osigurače, postavljanje osigurača bez da cijelom kontaktnom površinom stegnu cilindar šipke i oštećenja nastala primjenom mehaničke sile.

Girje i Macebell
Jamstvo na girje i macebellove je 1 godinu, i ne pokriva oštećenja nastala nepravilnom upotrebom, neprimjerenim skladištenjem. Jamstvo ne vrijedi u slučaju spuštanja proizvoda direktno na tlo bez gumene podloge. Jamstvo ne pokriva hrđu nastalu zbog udaraca, ogrebotina i sl. ELITE girje imaju sirovu ručku i za sirovi metal je normalno da površinski korodira. 

WallBall i Bugarske vreće
Jamstvo na ove proizvode je 6 mjeseci. Za proizvode punjene pijeskom ili granuliranom gumom je normalno blago curenje pijeska ili ispadanje granula sitne gume. Proizvodi nisu namijenjeni bacanju u tlo, bacanju u betonske zidove i sva oštećenja nastala takvom upotrebom nisu pokrivena jamstvom. Bugarske vreće nisu namijenjene udaranju. Oštećenja nastala bacanjem lopti u metalne mete koje mogu uzrokovati puknuća ili razderotine kože na loptama nisu pokrivena jamstvom. Nakon dulje uporabe proizvod može promijeniti svoj oblik i izgubiti zaobljenost, što je normalno i nije pokriveno jamstvom.

SlamBall i Medicinke
Jamstvo na ove proizvode je 6 mjeseci. Jamstvo se ukida ako je proizvod korišten na betonskim i sl. podovima. Nakon dulje uporabe proizvod može promijeniti svoj oblik i izgubiti zaobljenost, što je normalno i nije pokriveno jamstvom. Blago puštanje zraka iz ventila lopte je normalno, te nije pokriveno jamstvom, dovoljno je lopte napumpati. 

Konopi za penjanje
Jamstvo na ove proizvode je 2 godine. Dok je proizvod nov i posebno ako se radi o konopu od prirodnog materijala može doći do ljuštenja i ispadanja sitnih komadića materijala s površine. To je normalno i nije pokriveno jamstvom. Proizvode je potrebno redovno kontrolirati i provjeravati da su dobro učvršćeni, bilo kakve ozljede nastale korištenjem ovih proizvoda nisu odgovornost tvrtke CHELICHANA d.o.o. Pad s visine može imati ozbiljne posljedice i svaki kupac je odgovoran za montažu i dužan redovno kontrolirati stanje gornjeg spoja konopa. Jamstvo se ne odnosi na vanjsku upotrebu.

Battle rope
Jamstvo na ovaj proizvod je 6 mjeseci. Konop nije namijenjen za penjanja i vučenja, te takva upotreba nije pokrivena jamstvom. Korištenje na betonskim i sl. tvrdim te grubim podovima nije pokriveno jamstvom. Preporučuje se upotreba na gumenim, kompozitnim ili glatkim drvenim podovima.

Weighted vest
Jamstvo na ovaj proizvod je 6 mjeseci i odnosi se za samo predviđenu upotrebu i ne pokriva dodatno opterećivanje teretom koji ne dolazi uz sam prsluk ili opterećivanje bilo kojim drugim utezima osim onih isporučenih uz proizvod

Gumene trake
Jamstvo je 3 mjeseca. Jamstvo ne vrijedi ukoliko su korištena na predmetima s oštrim rubovima. Jamstvo ne pokriva blijeđenje boje koje je normalna pojava. Jamstvo se ne odnosi u slučaju dugotrajnog izlaganja sunčevoj svjetlosti. 

Roleri, Naskočne kutije, AbMat, AbSling, Prostirke
Jamstvo je 3 mjeseca. Jamstvo ne vrijedi ukoliko su korištena na predmetima s oštrim rubovima ili na šljunčanim, betonskim i sl. podovima. Jamstvo ne pokriva blijeđenje boje koje je normalna pojava. Jamstvo se ne odnosi u slučaju dugotrajnog izlaganja sunčevoj svjetlosti. Jamstvom nisu pokrivena oštećena nastala udarom ili težinom npr. slaganje utega na njim ili bacanje/padanje utega, šipki, girji i sl.

Gumeni podovi
Jamstvo na gumene podove je 1 godinu. Guma je materijal koji ima svoj prirodni miris i reklamacije zbog mirisa ne prihvaćamo. Gumeni podovi se pod utjecajem temperature mogu proširiti ili smanjiti, taj rad može biti do nekoliko milimetara i normalna je pojava. Dimenzije gumenih podova mogu odstupati od navedenih do 1%. Jamstvo na gumene podove ne vrijedi u slučaju nepravilne instalacije ili nepravilnog korištenja. Gumeni podovi nisu za vanjsku upotrebu i ne smiju se direktno izlagati sunčevoj svjetlosti. Jamstvo se ne primjenjuje ako su na proizvodima upotrijebljene agresivne tekućine za čišćenje koje sadrže klor, aceton ili slična kemijska sredstva. Površinsko trošenje gumenih podova redovnom upotrebom se smatra normalnom pojavom i ne podliježe jamstvu. 

Platforme za dizanje utega
Jamstvo na njih je 2 godine. Jamstvom nisu pokrivena površinska struganja i grebanja nastala redovnom upotrebom. Gumeni dio platforme podliježe garancijskoj specifikaciji za gumene podove. Drvena gazišta platforme su izrađena od vodootporne prešane ploče, preveliko izlaganje tekućini pri čišćenju ili zalijevanju vodom mogu uzrokovati promjene u strukturi materijala. Oštećenja na metalnom okvirnu nastala od udaraca utega ili šipki nisu pokrivena jamstvom. Korištenje klupa ili stalaka na drvenom gazištu platforme može ostaviti tragove koji nisu pokriveni jamstvom. 

Bučice
Jamstvo na bučice je 2 godine. Jamstvo se ukida ukoliko je došlo do korištenja proizvoda na betonskim i sl. tvrdim podovima. Jamstvo se ukida ukoliko je do oštećenja došlo zbog bacanja. Jamstvom nisu pokrivene ogrebotine nastale neopreznim odlaganjem na metalne stalaže. Gumeni proizvodi mogu imati miris po gumi i to ne podliježe jamstvu.

Vijače
Jamstvo na vijače je 3 mjeseci. Jamstvom nisu pokrivene sajle koje se mogu oštetiti ako korisnik upotrebljava proizvod na grubim podovima ili na otvorenom. Sajle i ležajevi se mogu oštetiti nevještom upotrebom  tj. stajanjem i naskakivanjem na iste te puknuća u tom slučaju nisu pokrivena garancijom. Površinske ogrebotine ili oštećenja aluminija/plastike uslijed bacanja na neadekvatne podloge nisu pokrivena jamstvom.

Sprave, klupe, kavezi i stalci
Na sve sprave vrijedi garancija od 10 godina na metalnu konstrukciju, jamstvo na vijke, ležajeve i spojnu galanteriju je 6 mjeseci, a jamstvo na potrošne dijelove je 3 mjeseca. U potrošne dijelove se ubrajaju tapecirana sjedišta i nasloni te sajle. Jamstvo vrijedi samo u slučaju pravilne upotrebe, redovnog održavanja i pravilnog odlaganja/skladištenja. Jamstvom nisu pokrivene ogrebotine na površinskoj boji nastale udarom oštrim predmetima, međusobnim udaranjem sprave u spravu i sl.  Jamstvo ne pokriva razderotine tapecirunga nastale djelovanjem oštrih predmeta, odlaganjem utega ili naskakivanjem i stajanjem na sjedištima. Puknuća sajla nastala preopterećivanjem sprava ili neovlaštenim intervencijama nisu pokrivena našim jamstvom. 
Za opremu koja je dizajnirana za pričvršćivanje u pod, jamstvo se ukida ako ista nije propisno montirana i učvršćena u pod. Sve ozljede nastale korištenjem nepropisno montirane opreme su odgovornost vlasnika. Uz svu opremu koja se montira na zid šaljemo besplatni vijčani pribor, ne snosimo odgovornost da će isporučeni vijčani pribor biti adekvatan u odnosu na tip i kvalitetu zida. Sva oštećenja nastala na zidu prilikom montaže ili korištenja opreme nisu naša odgovornost. Apeliramo na kupce da se informiraju ili ispitaju pozicije strujnih i vodnih instalacija u zidovima i podovima prije montaže.

Cardio
Cardio oprema koju prodajemo podliježe tvorničkom jamstvu proizvođača.