Često postavljena pitanja

Rok isporuke
Većinu asortimana sami proizvodimo nakon narudžbe kupca, te je proizvodni rok 10-30 dana. Točan datum otpreme dajemo svakom kupcu odmah nakon zaprimljene narudžbe.Nakon slanja pošiljke svaki kupac dobiva tracking broj, tako da je pravovremeno informiran kada je njegova oprema napustila naše skladište.

Što ako proizvod nije dostupan
Rok isporuke za proizvode koji nisu dostupni, a ne proizvodimo ih sami je 25-50 dana.Većinom se tu radi o gumenim podovima od raznih europskih dobavljača ili sitnim artiklima koji se proizvode za nas u Kini.

Zašto se čeka da se sprave proizvedu
U asortimanu imamo jako puno modela sprava i skladištenje tolikog broja mašina bi bilo vrlo teško. Uz sve nudimo i svakom kupcu izbor kombinacije boje, tako da imati sve sprave u svim kombinacijama boja je nemoguće. Većinom opremu skladištimo kao sirove polufabrikate, koje onda završavamo nakon svake narudžbe i elektrostatski plastificiramo u boju po izboru kupca.

Koliki je trošak dostave
Cijena dostave ovisi o tri faktora: težini pošiljke, o volumenu pošiljke i o odredištu. Prilikom kupnje, webshop računa cijenu za sve kupce iz Hrvatske i Slovenije prije završetka narudžbe, a međunarodni kupci za svaku pojedinačnu narudžbu dobivaju cijenu dostave od našeg prodajnog tima. Obračun kilaže za vangabaritne proizvode je prema volumetričkoj težini.

Zašto dostava nije besplatna
Besplatna dostava ne postoji, mi smo samo odlučili da trošak dostave nećemo uračunavati u cijenu naših proizvoda. To je najpoštenija opcija jer svaka narudžba ima vlastiti izračun troška dostave.

Da li je moguće osobno preuzimanje na skladištu
Svaku narudžbu je moguće osobno preuzeti na našem skladištu u Karlovcu, radnim danom od 8 - 14h. Osobni dolazak je potrebno emailom najaviti, kako bi se roba stigla za dogovoreni datum pripremiti, montiratiti ili proizvesti.

Kupnja na skladištu
Plaćanje gotovinom na našem skladištu nije moguće. Na skladištu je moguće razgledati opremu uz prethodnu najavu ili preuzeti plaćenu i realiziranu narudžbu

Kako funkcionira dostava
Nakon što je narudžba zaprimljena i artikli proizvedeni, idu na montažu i pakiranje. Prilikom preuzimanja paketa od strane kurirske službe, kupac dobiva SMS obavijest s tracking brojem. Kurirske službe pakete ili palete dostavljaju do kolnog prilaza tj. do najbliže točke do koje mogu prići vozilom. Vozači kurirske službe pakete ne unose u prostor stranke. Kupac je prilikom preuzimanja paketa dužan u prisustvu kurira vizualno provjeriti da nije došlo do nekih oštećenja prilikom transporta i eventualne štete prijaviti kuriru na licu mjesta. Naknadne reklamcije oštećenja bez prijave istog prilikom preuzimanje ne prihvaćamo.

Da li je moguće naručivati telefonom
Narudžbe zaprimamo isključivo putem našeg websučelja koji kupca navodi kroz sve elemente naručivanja, od izbora artikala, izbora boja, pa do uzimanja svih potrebnih podataka za izvršenje dostave. Prije potvrde narudžbe i plaćanja kupac ima definiranu krajnju cijenu i točan trošak dostave.

Koji je rok isporuke za Concept2 i ELEIKO proizvode
ELEIKO i Concept2 proizvode ne držimo na našem skladištu, nego nakon narudžbe isporučujemo direktno s tvorničkog skladišta. Rokovi isporuke su određeni od proizvođača, te je to za Concept2 u pravilu oko 7 dana, dok ELEIKO varira od 10 - 60 dana, ovisno o kojem artiklu se radi. 

Upute za montažu
Uz se naše proizvode koji ne dolaze unaprijed montirani, šaljemo sav vijčani pribor i detaljne upute za montažu

Da li je moguća montaža u mom prostoru
Prema željama i uz nadoplatu, naš tim montera može izaći na teren i odraditi kompletnu montažu opreme

Prodajte li rezervne dijelove za svoje sprave
Za sve naše proizvode kupci imaju osiguran izbor rezervnih dijelova i našu tehničku podršku na raspolaganju

Nudite li projektiranje u 3D
Za veće projekte nudimo opciju 3D planiranja i izrade vizualizacije, čiji trošak kasnije odbijamo o cijene ukupne narudžbe. Time kupac dobiva savršenu predodžbu prostornih odnosa između opreme u dvorani, ali i vrlo atraktivan marketinški materijal kojim može najaviti dolazeće otvorenje

Izrađujete li po narudžbi opremu
Moguće je da proizvedemo opremu po narudžbi, za sve takve upite se obratite direktno na email shop@chelichana.hr i očekujte naš odgovor unutar nekoliko dana

Mogu li dobiti ponudu tj. predračun
Ponude je moguće dobiti putem websučelja za narudžbe preko 15 000 kn, a sve manje narudžbe prilikom kupnje je dovoljno navesti podatke i nakon uplate uz robu dolazi R1 račun. Za sve ostalo kolege iz prodaje su na usluzi putem emaila.

Načini plaćanja
Plaćanje je moguće virmanskim putem tj. uplatom na naš bankovni račun putem Vašeg net bankinga ili opće uplatnice. Osim toga narudžbe do 2000 kn je moguće platiti otkupno pouzećem kuririma Intereurope pri preuzimanju opreme.

Povlačenje kupca iz Ugovora
Kupac može vratiti proizvod bez posebnog obrazloženja unutar 15 dana, ali povrat mora biti u originalnom pakiranju bez tragova korištenja proizvoda i o trošku kupca. Nakon zaprimanja i pregleda proizvoda kupcu se vraća puni iznos cijene proizvoda, bez troška prvotne dostave.

Kada nije moguće vratiti proizvod
Povlačenje iz Ugovora o kupnji nije moguće u slučaju, da je proizvod proizveden po narudžbi kupca (sve iz rubrike Sprave i sve iz rubrike Šipke) ili prilagođen željama korisnika bilo bojom, dimenzijama ili nekim drugim karakteristikama te stoga nije prikladan za ponovnu prodaju (modifikacije standardnih proizvoda). To se odnosi i na ugrađene podove te sva vanjska vježbališta. 

Da li proizvodi imaju garanciju
Jamstva, održavanje i uvjeti korištenji na temelju kojih jamčimo kvalitetu su detaljno navedeni na stranici: Jamstvo

Da li mi možete biti sponzor/donator
Moguća je sponzorska suradnja s vlasnicima većih centra koje opremimo. Ta sponzorska suradnja je definirana Ugovorom s obostranim pravima i obvezama, te očekivanim ishodima. Donacije radimo samo prema javnim ustanovama socijalnog karaktera

Korištenje opreme na otvorenom
Standardni proizvodni asortiman koji nudimo putem weba nije za korištenje na otvorenom. Sprave i opreme koju proizvodimo prema narudžbi može biti proizvedena za upotrebu na otvorenom. Oprema za vanjsku upotrebu ima cinčanu konstrukciju prije plastificiranja, ima vodootporne naslone i sjedišta, te je maksimalno prilagođena za vanjske uvjete, što uključuje otvorene cijevi za ocjeđivanje vode i sl. Naš standardni asortiman prilagođen za vanjsku upotrebu je moguće naručiti isključivo putem emaila shop@chelichana.hr

GRENKE financiranje
Kupnja na rate, leasing opreme i broj druge opcije realiziramo u suradnji s GRENKE-om. Prednosti Grenke financiranja su brojne. Moguće je financiranje opreme niske vrijednosti, već od 5000,00kn. Brza obrada i bez dodatne dokumentacije za d.o.o. klijenta (odobrenje financiranja do 50.000,00€ u roku od 8h i isporuka opreme isti dan po primitku zahtjeva za financiranje, iznosi od 50.000,00€ u roku od 3-5 dana). Nije potrebno (kasko) osiguranje predmeta najma. U najamninu je uključena naknada za oslobođenje odgovornosti najmoprimca. Trajanje najma je od 12 do 60 mjeseci (ovisi od opreme i od bonitetne procjene konačnog najmoprimca). Bez učešća, akontacije ili jamčevine. Najamnine se knjiže u trošak i 100 % su porezno priznat rashod. Do neto nabavnog iznosa 35.000 HRK nema troška obrade (standard trošak obrade za iznose od 35.000 – 385.000 HRK je 600 HRK+ PDV). Nema promjene u uvjetima financiranja, bez valutne klauzule, fiksno u HRK za vrijeme trajanja najma.